Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stressad inför julen?

Stressad inför julen? I ett avseende drabbas männen mer av den än kvinnorna.

December månad kan som bekant vara fylld av aktiviteter, inköp och andra måsten inför julen. Stressen som kan följa av det här lär yttra sig på olika sätt hos oss.

Nu påstås symtomen på julstress skilja sig mellan män och kvinnor.

Åtminstone i ett avseende: män glömmer oftare än kvinnor var de parkerat bilen, konstaterar ett av landets stora försäkringsbolag.

15 procent av de bilar som anmäls stulna under ett normalår visar sig i själva verket vara borttappade och hittas ofta inom kort.

Under december månad ökar andelen borttappade bilar till i genomsnitt 20 procent, uppger Caroline Uliana, informationschef på If, i ett pressmeddelande.

- Den typiska kunden som tappar bort sin bil är en stressad trebarnsfar som kör en nyare bil och bor i Stockholm, säger hon.

Listan över orsakerna till glömskan är lång, enligt informationschefen.

Bland annat glömmer man att man kört bilen till julfesten och tagit taxi hem, skjutsade barnen till skolans luciauppträdande och tog bussen till jobbet efteråt eller att man blandar ihop parkeringar efter flera besök på ett och samma köpcentrum.

"Stölderna" leder inte sällan till fullständig panik, enligt Uliana:

- Om man varit och handlat i ett köpcentrum och bilen är borta när man kommer ut från butiken är ett bra tips att åka tillbaka till samma parkering senare på kvällen. Då är chansen stor att bilen står ensam kvar där och väntar, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.