Strandhäll "måste sköta sin privatekonomi"

Nyligen framkom det att klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har reglerat ännu en skuld hos Kronofogden. Nu kommenterar statsminister Magdalena Andersson (S) turerna kring Strandhälls betalningsförelägganden.

ANNONS

– Hon behöver säkerställa att hennes privatekonomi hanteras på ett bättre sätt. Vi har haft direkta samtal med henne kring detta, säger statsministern på en presskonferens i samband med ett besök i Malmö.

Hon får frågan om förtroendet för Strandhäll är orubbat.

– Det är orubbat, men hon måste sköta sin privatekonomi på ett bättre sätt, säger Andersson.

Det var Dagens Nyheter som avslöjade att Strandhäll hade en ny skuld hos Kronofogden för en obetald räkning till Värmdö kommun. Med den senaste skulden har Strandhäll haft totalt tio betalningsförelägganden hos Kronofogden sedan 2018.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS