Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Annika Strandhäll säger att det plötsliga avskedet av Försäkringskassans generaldirektör föregicks av flera varningar. Arkivbild.

Strandhäll: Begler varnades flera gånger

Ann-Marie Begler varnades flera gånger under sin tid som generaldirektör för Försäkringskassan, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till Expressen.

När Begler avskedades, till synes plötsligt, i slutet av april hänvisade Strandhäll till en bristande samordning med andra myndigheter.

Beslutet har kritiserats hårt från flera håll. Flera högt uppsatta chefer inom Försäkringskassan och andra myndigheter, samt tidigare generaldirektörer, har i ett brev krävt att Begler ska återinsättas.

Nu säger Annika Strandhäll att Begler varnades vid flera möten under 2017 och 2018.

- Det handlar om myndigheten och samverkan och samordning, och också om särskilda samtal där jag träffat Begler och Arbetsförmedlingens generaldirektör, säger ministern till Expressen, och framhåller att hon ville ha en "ny inriktning".

- Vi har inte fått den kvittens som vi velat, människor har inte fått det stöd de upplever att de behövt. Jag har fått entydiga signaler från externa aktörer att man upplever att samarbetet inte fungerar.