Storbrand i Stockholm – kopplas till gängkonflikt

En industrilokal på 5 000 kvadratmeter sattes i brand under natten. På grund av omfattningen har räddningstjänsten låtit byggnaden brinna ner. Enligt Aftonbladet finns kopplingar mellan branden och den pågående konflikten inom Foxtrot-nätverket.

ANNONS
|

Vid klockan 02 natten till söndagen larmades räddningstjänst till Tumba, strax söder om Stockholm, om en brand i en industrilokal.

– När vi kom dit brann det omfattande. Hela lokalen är i full låga och ett antal lastbilar som står i anslutning till byggnaden, säger Andreas Lundquist, vakthavande befäl vid räddningstjänsten, till Aftonbladet.

Det ska handla om en lokal på 5 000 kvadratmeter, hur branden har uppstått är oklart.

Industrilokalen som brinner ligger i Tumba, söder om Stockholm, och har tidigare i år blivit utsatt för ett sprängdåd.
Industrilokalen som brinner ligger i Tumba, söder om Stockholm, och har tidigare i år blivit utsatt för ett sprängdåd. Bild: Blåljusbilder/TT

Byggnaden får brinna ner

Enligt Dagens Nyheter har räddningstjänsten på söndagsmorgonen meddelat att branden är under kontroll och att man låter industrilokalen brinna ner.

Till Aftonbladet säger räddningstjänsten att byggnaden har fallit ihop och att en fjärrvärmeledning har skadats i branden.

ANNONS

– Det är mycket vatten på platsen och fjärrvärmen kan komma att utebli för boende i området, säger Anders Sessler, vakthavande befäl vid Södertörns räddningstjänst.

Senare under dagen visade det sig att inga bostäder drabbades men att en skola och en kommersiell byggnad blivit av med fjärrvärmen. Detta ledde under söndagen till ett beslut om att hålla skolan stängd på måndag.

Polisen misstänker brott

Polisen arbetar utifrån att branden är anlagd och har därmed inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Vi har inga uppgifter om att den ska ha föregått av någon explosion, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen ska branden kunna kopplas till konflikten som pågår inom Foxtrot-nätverket, något polisen inte bekräftat. Aftonbladet skriver även att samma lokal blev utsatt för ett sprängdåd i januari.

LÄS MER:Två kvinnor ihjälskjutna i villa i Tullinge

LÄS MER:Rikspolischefen om den pågående våldsvågen

LÄS MER:Uppgifter: Fel familj sköts i Västberga – delade efternamn

ANNONS