Storbrand i möbelfabrik i Hultsfred

En kraftig brand bröt ut i en möbelfabrik i Hultsfred på måndagsmorgonen. 35 brandmän kämpade mot lågorna och eftersläckningsarbetet beräknades pågå hela kvällen.

ANNONS
|

Branden i möbelfabriken, som tillhör Järnforsens Stoppmöbler som tillverkar bäddsoffor, började vid niotiden. Vd Joakim Selin säger till Vimmerby Tidning att man egentligen skulle fira med tårta på tisdagen, eftersom fabriken nått en hög produktionseffektivitet.

- Så här långt vet jag ingenting, utan jag är mest bara i chock. Jag hoppas vi får låna en lokal av grannen Planja, för det ser inte ut som vi har några egna lokaler som är oskadda, säger han till tidningen.

ANNONS

Stora delar förstörda

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, skriver P4 Kalmar. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Alla som befann sig i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation eftersom stora mängder plast och skumgummi brann.

- Det brinner länge och bra, är svårt att bekämpa och ger farliga gaser. Två tredjedelar av fabriken är totalförstörd. Men allt är rök- och vattenskadat, säger Michael Hesselgård, räddningschef i Hultsfred.

35 brandpersonal

När branden härjade som värst gick den över begränsningslinjen mitt i den 250 meter långa byggnaden. Men på eftermiddagen meddelade räddningstjänsten att branden var på väg att bli under kontroll. Eftersläckningsarbetet väntades pågå under kvällen.

Ett stort antal släckningsfordon och omkring 40 personer, varav 35 brandmän, har arbetat på platsen. En brandman fick vård efter att ha andats in rök.

TT

ANNONS