Boende i närheten av branden uppmanades under natten att stänga ventilation, fönster, ventiler och dörrar på grund av kraftig rökutveckling.
Boende i närheten av branden uppmanades under natten att stänga ventilation, fönster, ventiler och dörrar på grund av kraftig rökutveckling.

Storbrand i byggnad - gick inte att rädda

En motionsanläggning i anslutning till Hagebystallet i Norrköping stod i lågor under natten, och gick inte att rädda. Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen före midnatt.

ANNONS
|

- Det var ingenting vi kunde släcka, vi har fått fokusera på att hindra spridningen till intilliggande byggnader, säger Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.

Boende i närheten uppmanades under natten att stänga ventilation, fönster, ventiler och dörrar på grund av kraftig rökutveckling.

- Många har ringt in och trott att det har brunnit i deras fastigheter som är långt därifrån, och det är orsakat av den här branden. Även folk som har sett reflektioner i glasrutor har trott att det har brunnit i andra hus, så vi har haft en hel del förvirring kring det här, säger Anders Finn.

ANNONS

Räddningstjänsten kvar på platsen

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen till någon gång på morgonen för att bevaka den kvarvarande glöden och förhindra att branden sprider sig

- Det som är faran är att det kommer gnistregn som kommer i omgångar, och som vi försöker kontrollera var det tar vägen.

Stallet i närheten utsattes för mycket rök men det ska inte ha varit någon fara för hästarna, som har varit kvar i stallet.

- Just nu håller vi på att avveckla och försöker friställa styrkor så vi kan säkerställa beredskapen i övriga delar av länet, säger Anders Finn.

Inga personskador är kända i samband med branden. Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

ANNONS