Stora störningar i tågtrafiken till Stockholm

Flera tåg mellan Göteborg och Stockholm har drabbats av förseningar under fredagskvällen. Anledningen är ett trasigt tåg som har fått evakueras utanför Södertälje.

ANNONS
|

Sedan den senare delen av fredagseftermiddagen dras tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg med stora förseningar.

Det gäller trafiken i båda riktningar, samt trafiken söderut från Stockholm.

Anledningen är att ett SJ-tåg mellan Stockholm och Malmö har gått sönder strax utanför Södertälje. Något som innebar att samtliga passagerare har fått evakueras.

– Just nu är det enkelspårsdrift förbi platsen. Det är många tåg som väntar. Det är långa förseningar just nu, säger Jesper Andersson som är pressinformatör på Trafikverket.

Det handlar om förseningar på mellan två och tre timmar, men tidsprognoserna för de som befinner sig på tågen eller väntandes på stationerna är fortfarande osäkra.

ANNONS

– Vi uppdaterar med det vi vet och kan, säger Jesper Andersson.

Hur länge kommer det dröja tills trafiken börjar gå enligt tidtabellen?

– Det kommer säkerligen bli någon gång under natten kan jag tänka mig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS