Stora förseningar i tågtrafiken

ANNONS
|

Problemen började vid 10-tiden på söndagsförmiddagen och orsakade stora förseningar.

– Båda spåren är nu igång. Men räkna med följdförseningar på 20-30 minuter, säger Beisi Sundin pressinformatör på Trafikverket.

Spåren stängdes av i båda riktningar och efter två och en halv timmas felsökning på en tolv kilometer lång sträcka hittade Trafikverket platsen där ledningen var trasig.

– Det var en kontaktledning som hade ramlat ner på rälsen mellan Väring och Moholm, säger Beisi Sundin.

Mer omfattande än väntat

Det ena spåret öppnades 12.20. Trafikverket räknade först med att med att båda spåren skulle kunna vara igång vid 15-tiden på söndagseftermiddagen, men skadorna på kontaktledningen var mer omfattande än man trott och det dröjde fram emot 17-tiden innan båda spåren var igång igen.

ANNONS

– Förseningarna kommer att hålla i sig resten av dygnet. Sedan lugnar det ner sig under natten och imorgon blir det en nystart, säger Beisi Sundin.

"Folk har tagit det lugnt"

Katinka Billie Lindahl tillbringade söndagen på ett tåg mellan Stockholm och Göteborg. Två och en halv timma försenad kom hon fram till Göteborg på eftermiddagen efter otaliga stopp längs vägen.

– Folk har tagit det lugnt, det är söndag och fint väder. I Hallsberg var vi ute och gick ett tag och fick en gratis läsk. Konduktören har varit förtvivlad. Han har börjat varje meddelande i högtalaren med en djup suck och folk har bara skrattat åt allting, säger hon.

ANNONS