Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stora förseningar i tågtrafiken

En nedriven kontaktledningen skapar stora problem i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg. Resenärer på ett tåg på väg till Göteborg från Stockholm fick sitta kvar på ett stillastående tåg i en och en halvtimme innan evakueringen påbörjades.

Kontaktledningen ska ha rivits ner längs sträckan mellan Katrineholm och Flen vilket gör att endast ett av två spår mellan Stockholm och Göteborg under stora delar av onsdagskvällen kan trafikeras längs den aktuella sträckan.

På grund av elfelet har också ett strömlöst tåg på väg mot Göteborg som står mellan Flen och Katrineholm evakuerats.

– Medan tåget evakueras är det helt stopp längs båda spåren, berättade Beisi Sundin på Trafikverket vid 18.40.

Problemet med den nedrivna kontaktledningen kommer att skapa förseningar i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm under stora delar av kvällen enligt Trafikverket.

Karl Grafström, 37, har suttit på tåget som enligt Trafikverket evakuerades och som skulle ha varit framme i Göteborg strax efter klockan 20.00.

"Folk börjar bli snurriga"

Vid 19.40-tiden satt han och de andra resenärerna fortfarande kvar på det strömlösa tåget.

– Jag tror att vi är någonstans ute i skogen i närheten av Flen. Till en början var elen på, men nu har de stängt av all ström och det börjar bli riktigt riktigt varmt och luften börjar ta slut, berättade Karl Grafström.

Han berättar att resenärerna till en början fick information om att de skulle ta sig fram till vagnen längst fram i tåget för att vara förberedda på en evakuering.

– Vi skulle evakueras till ett annat tåg sa de i högtalarna vid 18.50. Nu är högtalarna inte på längre och folk står här i första klass och väntar. De flesta är ändå fortfarande vid gott mod även om det känns som att del börjar bli lite snurriga, berättade Karl Grafström.

Vid 19.50-tiden påbörjades evakueringen av resenärerna till två andra tåg som ska ta dem till deras slutdestinationer.

– Under själva evakueringen kommer det att vara helt stopp i tågtrafiken. Prognosen är att trafiken kan komma igång igen runt 20.25 och därefter kunna trafikera ett av två spår, säger Beisi Sundin på Trafikverket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.