Stölder av humrar och hummertinor är ett stort problem i Bohuslän. Arkivbild.
Stölder av humrar och hummertinor är ett stort problem i Bohuslän. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Stor stöld av hummertinor

ANNONS

Hummertinor i Bohuslän är eftertraktade byten hos tjuvar, rapporterar Bohusläningen. I mitten av oktober anmäldes 56 hummertinor stulna i Lysekil, i vad som beskrivs som den största stölden hittills i år.

Även infångade humrar stjäls. Från hela Bohuslän kommer anmälningar om stölder, från såväl professionella fiskare som privatpersoner, den senaste tidigare i veckan. Totalt sedan hummerpremiären den 21 september har enligt tidningen 17 anmälningar kommit in till polisen om fiskeredskap och skaldjur som försvunnit.

– Det som anmäls är säkerligen bara ett uns av allt som stjäls, säger Thomas Andersson, samordnare vid polisens båtsamverkan i region Väst, till tidningen.

ANNONS

– Dyker det upp en annons med 30 hummertinor till salu kanske någon känner igen att de stulits och kan höra av sig till oss.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS