Vägskylt till Ösmo i Nynäshamns kommun söder om Stockholm, i närheten där en av 14-åringarna hittades mördad förra sommaren.
Vägskylt till Ösmo i Nynäshamns kommun söder om Stockholm, i närheten där en av 14-åringarna hittades mördad förra sommaren. Bild: Magnus Lejhall/TT

Stor sökinsats i utredning om mord på 14-åringar

ANNONS

En stor sökinsats bedrivs under torsdagen i ett skogsområde i Hässelby i västra Stockholm av polisen och Försvarsmakten, skriver Expressen.

Sökinsatsen genomförs inom ramen för utredningen av mordet på två 14-åriga pojkar förra sommaren. Pojkarna hittades mördade i Nynäshamn respektive Upplands-Bro med några veckors mellanrum.

– Det sker en insats tillsammans med Försvarsmakten som vi har tagit hjälp av, säger åklagare Hanna Cardell, som leder utredningen, till TT.

Insatsen inleddes enligt Expressen under morgonen och har pågått i flera timmar. Poliser och ett tiotal militärer söker av skogsområdet med metalldetektorer.

– Vi letar inte efter något som är farligt så allmänheten behöver inte vara orolig, säger polisinsatschefen Jonas Forslund om sökinsatsen till tidningen.

ANNONS

Flera personer är häktade i utredningen av mordet på pojkarna, som kände varandra.

– Det kommer bli åtal under senare delen av hösten, säger Hanna Cardell.

ANNONS