Polisen letar efter en försvunnen bärplockare i skogarna i Vittinge i Uppsala län. Arkivbild.
Polisen letar efter en försvunnen bärplockare i skogarna i Vittinge i Uppsala län. Arkivbild. Bild: Foto: Paul Kleiven/NTB/TT

Stor sökinsats efter försvunnen bärplockare

ANNONS

En man i 75-årsåldern är försvunnen sedan 15-tiden i söndags från sitt hem i Heby, Uppsala. Mannen skulle ut och plocka svamp eller bär.

Hans bil hittades en knapp kilometer från hemmet i Vittinge tidigare under måndagsmorgonen, rapporterar lokala medier. Mannen ska enligt en granne vara mycket skogsvan.

En stor sökinsats har satts in och letat efter mannen med hundpatruller, drönare och helikoptrar i trakterna kring Vittinge.

– Läget är oförändrat, det vill säga vi har inte fått upp något nytt spår i någon särskild riktning. Vi fortsätter arbeta med oförändrad styrka, säger Daniel Wikdahl på polisen i Region Mitt.

ANNONS

Polisen har utlyst en särskild händelse med anledning av försvinnandet.

– I det här fallet handlar det mycket om att få tillgång till resurser, säger Daniel Wikdahl.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet, men det finns oro för att han kan ha råkat ut för en olycka.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS