Polis på Storgatan på Östermalm där smällar hördes under natten till fredag. Israels ambassad ligger inom det avspärrade området.
Polis på Storgatan på Östermalm där smällar hördes under natten till fredag. Israels ambassad ligger inom det avspärrade området. Bild: Henrik Montgomery/TT

Stor polisinsats nära Israels ambassad i Stockholm

En stor polisinsats pågår i området kring Israels ambassad i Stockholm efter en misstänkt skottlossning, rapporterar Aftonbladet. En person är gripen.

ANNONS
LocationStockholm|
|

Larmet kom in till polisen vid 02 på natten till fredagen. Flera smällar ska ha uppfattats i området mellan Djurgårdsbron, Nobelparken och Oscarskyrkan i Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.

Ett par minuter senare greps en misstänkt 14-åring, erfar Expressen. Ett skarpt vapen ska även ha hittats.

Man har ännu inte kunnat bekräfta att en skottlossning har inträffat men polisen har spärrat av ett stort område och har kriminaltekniker på plats.

Vid 06-tiden på morgonen meddelar polisen att man funnit fynd som styrker misstankarna om att skottlossning skett.

Vad för sorts fynd rör det sig om?

– Jag kan inte kommentera det i nuläget, och det beror på att det är så tidigt i utredningen, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson i Stockholm.

ANNONS

I samband med insatsen ska flera personer ha frihetsberövats, skriver polisen. Exakt hur många det rör sig om kan inte Per Fahlström kommentera i nuläget.

Även säkerhetspolisen, SÄPO, ska ha informerats om händelsen, enligt Aftonbladet.

Det finns inga uppgifter om personskador.

LÄS MER:Vännerna blev dödsfiender – detta ledde till Irans attack mot Israel

LÄS MER:Amerikansk försvarsanställd död – tände eld på sig själv utanför Israels ambassad

ANNONS