Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT och Google Maps

Stor polisinsats i Värmland - hittade försvunnen kvinna

Polisen i Värmland inledde under tisdagskvällen en större polisinsats efter att en kvinna i 80-årsåldern har försvunnit i Hagfors kommun. Hemvärn och stora polisresurser letade efter kvinnan, som hittades vid liv strax innan lunch på onsdagen.

Kvinnan ska ha lämnat sitt hem vid 17-tiden för att gå en promenad och har enligt polisen inte återvänt sedan dess. Hon anmäldes försvunnen av anhöriga strax efter klockan 20. 

Polisen uppger att man nu har inlett en räddningsinsats.

– Det är åtta enheter från polisen som deltar, i princip hela Värmlands styrka som finns tillgänglig deltar, säger Stefan Sundberg, länsvakthavande befäl i Värmland.

Efterlyses på Facebook

Polisen har inte fått in några vittnesuppgifter kring kvinnan och kommer gå ut på Facebook med en efterlysning.  

– Hon brukar vara ute och gå själv. Men om vi inte hittar henne kommer vi använda alla resurser imorgon, som hemvärn och helikopter, säger Stefan Sundberg. 

Strax efter midnatt har polisen fortfarande inget spår efter kvinnan. 

– Sökandet har inte gett något resultat hittills. Vi har gjort det vi kan så vi får se hur länge vi håller på innan insatsen trappas ned under natten, säger Stefan Sundberg. 

Ingen misstanke om brott

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott, men kvinnan uppges lida av sjukdom. 

Polisen åkte under natten runt och letade efter kvinnan på småvägar i området och kommer fortsätta med det under natten, med de poliser som finns tillgängliga.

– Det finns inget specifikt spår just nu av var hon ska ha gått. Hon kan vara var som helst, säger Stefan Sundberg. 

Hittades vid liv

Strax innan klockan tolv på onsdagen hittades kvinnan vid liv av en polispatrull. Då befann hon sig i närheten av en skjutbana. 

– De såg spår i snön som de bedömde kunde vara från henne och kallade på en hundpatrull. Men innan den hann fram så hade de själva hittat henne på egen hand, säger Stefan Wickberg, pressinformatör hos Värmlandspolisen till NWT.

Enligt polisen ska kvinnan må bra efter omständigheterna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.