Gymmen i Stockholm kan tvingas stänga om inte antalet besökare minskar. Arkivbild.
Gymmen i Stockholm kan tvingas stänga om inte antalet besökare minskar. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Stockholm: "Vi är beredda att stänga gymmen"

Stockholmspolitikerna är beredda att stänga museer, bibliotek och gym om inte de nya corona-rekommendationerna minskar besöken.

ANNONS

– Vi håller stadens gym och bad öppna tills vidare. Men självklart, om vi ser att besöken efter de här nya, tuffare rekommendationerna inte minskar rejält, då måste vi ta ett nytt beslut. Och det kan ske i morgon i så fall, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholm.

Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för bland andra Stockholms län kom på torsdagseftermiddagen. "Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym", skriver myndigheten.

– Vi räknar med att människor tar till sig det och inte besöker gym eller bad om det inte är absolut nödvändigt eller för att följa med barn, säger Karin Ernlund.

ANNONS

Det samma gäller stadens bibliotek, enligt Jonas Naddebo (C) kulturborgarråd i Stockholm.

– Vi håller öppet men är beredda att ändra oss. Besök inte biblioteken om du inte verkligen behöver, säger han.

Friskis & Svettis i Stockholm håller också öppet men uppmanar alla att byta om och duscha hemma. Sats talesperson Malin Selander skriver i ett mejl till TT att gymkedjan också håller öppet, eftersom det inte har kommit ett krav på att hålla stängt. "Om Folkhälsomyndigheten skulle ge nya riktlinjer kommer vi självklart att följa dessa", skriver hon.

Jonas Fredén/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS