Stockholm erbjuder krisstöd efter attacken

Många mår dåligt och är rädda efter det misstänkta terrordådet på Drottninggatan. Stockholms stad erbjuder stöd i en lokal på Kungsholmen, och via telefon. Det går också att få hjälp hos landstinget.

ANNONS
|

På Hantverkargatan 3D på Kungsholmen finns personal från socialtjänsten på plats för att prata med personer som behöver stöd.

- Vi har öppet till klockan 18 i dag, eller så länge det behövs. De som har kommit dit hittills, eller hört av sig på telefon, är personer som själva var på plats eller som har anhöriga som på något sätt berörts av händelsen, säger Carl Smitterberg, kommunikatör i Stockholms stad.

ANNONS

Det går också att ringa till socialjouren på 08-508 400 00, som är bemannad dygnet runt.

Uppsökande team

Stockholms stad har också tre uppsökarteam i tjänst som är inriktade på ungdomar, hemlösa respektive EU-migranter.

- De arbetar med att söka upp grupper och personer som kanske inte själva vänder sig till oss för att få stöd, säger Smitterberg.

Det går också att vända sig till landstinget, vars extra krisstödsfunktion de senaste dagarna har tagit emot samtal från personer som är i behov av psykologiskt stöd.

- Det är viktigt att allmänheten vet att det finns hjälp att få, säger Stockholms läns landstings pressansvarige Hesam Akbari.

Människor uppmanas att ringa växelnumret 08-517 700 00 och be att få komma till krisstödstelefonen, som kommer att hållas öppen så länge det finns behov och samtalen fortsätter att komma.

Tveka inte

Enligt Patrik Söderberg som är katastrofmedicinsk chef vid Stockholms läns landsting är det viktigt att söka stöd om man känner sig orolig efter det inträffade, och vill ha hjälp.

ANNONS

"Tveka inte att söka stöd om det behövs. Man kan alltid ringa 1177 Vårdguiden eller till vår särskilda krisstödstelefon. På 1177.se finns också mer att läsa om vanliga reaktioner efter allvarliga händelser eller om hur man pratar med barn om det som hänt", säger han i ett pressmeddelande.

TT

ANNONS