Magnus Thyberg, vaccinsamordnare när Region Stockholm uppdaterar om läget i hälso- och sjukvården.
Magnus Thyberg, vaccinsamordnare när Region Stockholm uppdaterar om läget i hälso- och sjukvården. Bild: Carl-Olof Zimmerman/TT

Stockholm börjar vaccinera alla över 18 år från och med maj

Region Stockholm avser att inleda fas 4 av vaccinationen från och med maj. Det innebär alltså att samtliga över 18 år kommer att kunna vaccinera sig, enligt Expressen.

ANNONS
|

Region Stockholm avser att inleda fas 4 av vaccinationen från och med vecka 19, rapporterar Expressen.

Enligt Magnus Thyberg, regionens vaccinsamordnare, rör det sig om en preliminär plan förutsatt att Folkhälsomyndighetens fördelningsplan av vaccin håller och leveranserna fortsatt kommer in.

– Redan om drygt en vecka ska vi erbjuda vaccinationer för personer över 65 år, säger han till Expressen.

Tider går åt som smör

Region Stockholm ska ha haft stora problem med vaccinationen under den senaste tiden. Flera medier har rapporterat om att tusentals tider legat obokade och att Stockholm varit sämst i landet på att vaccinera.

Men enligt Thyberg har nu den negativa trenden vänt. Enligt Expressen har 87 procent av alla över 80 år fått sin första dos och 44 procent har fått den andra dosen.

ANNONS

– Det är glädjande och efterlängtat besked, säger Magnus Thyberg till Expressen.

Tiderna går åt som smör, enligt Thyberg.:

– De 6 600 tider som vi hade lediga häromdagen, är i princip helt uppbokade, säger hantill Expressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS