Så här såg den betongklump ut som kastades mot polisbilen. Bild: Polisen västra Fyrbodal
Så här såg den betongklump ut som kastades mot polisbilen. Bild: Polisen västra Fyrbodal

Sten kastades mot räddningsinsats

På lördagskvällen föll en tvåårig pojke handlöst från ett fönster på tredje våningen. Polisen som deltog i räddningsarbetet utsattes för stenkastning.

ANNONS
|

Fallet från fönstret bedömer polisen som en ren olyckshändelse.Den tvåårige pojken ska ha varit på väg ut för att leka med sin mamma. Men under förberedelserna ska pojken ha lyckats klättra upp i ett fönsteroch sedan fallit ut.

Ambulans och polis kom till platsen och när de var på väg därifrån kastades sten mot polisen. En betongklump träffade sidan av polisbilen.

"Med denna utveckling kommer vi kanske inte kunna ta oss fram till den som verkligen behöver det. Detta måste upphöra!", skriver Polisen västra Fyrbodal på sin Facebooksida. Där har de också lagt ut en bild på betongklumpen.

– Det är troligen flera gärningsmän som ska ha kastat stora stenbumligar, sägerMaria Hallberg vid Uddevallapolisen till Bohusläningen.

ANNONS

Ingen gärningsman är gripen för händelsen och polisen har inget signalement på personerna bakom stenkastningen. Nu vädjar de till allmänheten för hjälp. Polisen söker vittnen och vill att eventuella sådana hör av sig på 114 14.

–Vi vill gärna få reda på så mycket som möjligt om någon har sett stenkastningen. På så sätt kan vi komma åt de som gjorde detta, säger Stefan Lång, inre befäl på polisen i Uddevalla.

Pojken ska ha varit vid medvetande när ambulansen hämtade honom och på lördagskvällen kunde det konstateras att han hade klarat sig med lindriga skador. På lördagkvällen uppgavs det att även ambulansen hade utsatts för stenkastning, men ambulanssjukvården har inga uppgifter om att det ska ha skett.

Att kasta betongklumpar mot fordon under färd kan innebära stor fara. GP har nyligen skrivit om en händelse i Danmark där en person dog när ett betongblock kastades från en bro på bilen de färdades i.

ANNONS