Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Statsminister Stefan Löfven publicerade bilder på sin Instagram där de första doserna vaccin mot covid-19 packades upp.  Bild: Folkhälsomyndigheten
Statsminister Stefan Löfven publicerade bilder på sin Instagram där de första doserna vaccin mot covid-19 packades upp. Bild: Folkhälsomyndigheten

Stefan Löfvens bilder på vaccinet

Nu syns de första bilderna på nya coronavaccinet. Det är statsminister Stefan Löfven som har lagt upp bilder på vaccinet på sin Instagram.
– Det är med stor glädje jag i dag ser hur de första doserna vaccin mot covid-19 nu är på väg ut till hela landet, skriver statsminister Stefan Löfven.

Efter dagens leverans av vaccinet mot covid-19 ses nu de första lådorna packas upp i statsministerns senaste Instagraminlägg.

Det är med stor glädje jag i dag ser hur de första doserna vaccin mot covid-19 nu är på väg ut till hela landet. I morgon kan regionerna börja vaccinera de först prioriterade grupperna.” skriver statsministern i inlägget.

I kommentarsfältet syns hoppfulla reaktioner från följarskalan, till stor del i form av uppmuntrande emojis i form av hjärtan, applåderande händer och flexande armmuskler.

Det skänker hopp om att det kommer en mer normal tillvaro under nästa år. Men vi är inte där ännu. Tills vidare gäller att alla måste ta sitt ansvar. Det är bara så vi kan dämpa smittspridningen och värna dem som sliter i vården för att rädda liv.” skriver Stefan Löfven.

Den första leveransen kommer att köras ut till regionerna under helgen. De första som kommer att erbjudas vaccinet är främst personer som bor på särskilda boenden för äldre.

Vaccinet kommer att ges i två doser per person och enligt Folkhälsomyndigheten kommer en påfyllning av vaccinet runt årsskiftet.

LÄS MER: Nu är vaccinet i Sverige

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.