Stefan Löfvens sista partiledardebatt

När riksdagen på onsdagen höll partiledardebatt var det Stefan Löfvens sista som statsminister. Otryggheten fick stort utrymme.
– En våg av dödsskjutningar sveper över landet, säger Jimmie Åkesson (SD).

ANNONS
|

Nu är riksdagsåret 2021/2022 även igång formellt. På onsdagen drabbade partiledarna samman i plenisalen för första debatten efter sommaruppehållet.

För Stefan Löfven (S), som meddelat att han avgår vid kongressen i november och därefter även som statsminister, blev onsdagens debatt den sista han gör i riksdagen som statsminister. Innan han lämnar återstår dock en tv-debatt i SVT:s Agenda.

Löfven attackerade motståndare

Stefan Löfven gick hårt åt sin politiska motståndare Moderaterna och Kristdemokraterna för SD-samarbetet, vilket han menar är att öppna dörren för högerextremism. Utan att nämna några namn menade han att partierna vill samarbeta med sådana som inspireras av länder som Polen och Ungern och vill urholka demokratin.

ANNONS

Han menade att valet framåt kommer att handla om vilket Sverige vi vill ha, ett som bygger gemenskap eller ett som splittrar och spär på misstro.

– Jag vet vad jag väljer att ägna min stund på jorden åt, säger Löfven.

M: Det är provocerande

Ulf Kristersson (M) gav igen genom att säga att Stefan Löfvens regering inte prioriterat rätt saker.

– För mig är det provocerande att lägga miljarder på en familjevecka när det verkliga problemet är att det skjuts ihjäl en person varje vecka.

Enligt Kristersson är bokslutet över Löfvens tid vid makten dystert.

Även SD-ledaren Jimmie Åkesson var inne på samma spår och menade att det sveper en våg av dödsskjutningar och otrygghet över landet.

– Vi står nu här med facit, en otrygghet som sprider sig som en löpeld genom landet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS