Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En ambulans står parkerad. Arkivbild.

Starka reaktioner efter ambulans p-bot

Ambulansen fick parkeringsböter på 750 kronor när personalen ryckt ut för att hjälpa en äldre person med bröstsmärtor i Stockholmstadsdelen Farsta. Nu ber Q-parks vd om ursäkt.

I ett inlägg på Facebook skrev ambulanspersonalen Klara Karlsson om p-boten de fått när de åkte på ett larm.

"Vi parkerade ambulansen på en plats för att inte spärra av hela gatan. Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot."

Inlägget har nu delats över 20 000 och samlat på sig över 43 000 reaktioner, och företaget har fått många arga kommentarer.

Nu meddelar Q-parks vd Peder Ståhlberg till Dagens Nyheter att man makulerat boten så fort man hört att ambulansen var under utryckning, men han säger också att han är bedrövad över en del av kommentarerna.

- Vi makulerade boten så fort vi fick höra att det var en utryckning. Men jag blir helt bedrövad över all ilska som riktats mot oss, säger han till DN.

Två ambulansföretag som TT varit i kontakt med, Aisab och Falck, uppger att det är väldigt ovanligt att ambulanser får p-böter. Falck uppger att de få gånger det hänt har man kontaktat parkeringsbolaget och löst frågan i samförstånd, medan Aisab inte känner till något sådant fall.