Stängda biografer och restauranger

Händelserna i centrala Stockholm påverkar kultur- och nöjeslivet och restauranger. Alla SF:s biografer stänger för kvällen, medan flera teatrar ställer in föreställningar.

ANNONS

- Vi räknar med att öppna i morgon igen om inget annat händer, säger SF Bios informationschef Thomas Runfors.

Detsamma gäller för flera teatrar. Dramaten stryker kvällens tre pjäser, "Figaros bröllop", "Det blåser på månen" och "Presidenterna".

- Vi ställer in allt, det känns som att läget kräver det, säger pressansvariga Mimmi Fristorp.

ANNONS

Kulturhuset stängt

Hela Kulturhuset Stadsteatern är utrymt, berättar pressansvariga Lotta Fristorp.

- Vi ställer in allt, det rör sig om minst sju föreställningar och alla andra eventuella evenemang, säger hon.

Konserten med Magnus Uggla och "Phantom of the opera" på Cirkus ställs också in, liksom Konserthusets konsert. Inte heller "Mamma mia the party" på Tyrol invid Gröna Lund spelas i kväll.

På Chinateatern ställs kvällens föreställning av "The book of Mormon in". Det gör även Danny Saucedos föreställning på Hamburger Börs.

Även Moderna Museet i Stockholm ställer in en planerad vernissage och samtliga programpunkter för kvällen.

Stängda restauranger

Golden Hits och Wallmans i centrala Stockholm ställer också in sina planerade evenemang för kvällen.

Stureplansgruppen, som driver flera restauranger och nattklubbar i centrala Stockholm har också stängt.

"Vi kommer hålla samtliga Stureplansgruppens enheter stängda idag fredag. Imorgon planerar vi att hålla öppet som vanligt", skriver Stureplansgruppens kommunikationsansvariga Frida M Thornberg i ett mejl till TT.

Även snabbmatskedjan McDonalds har stängt restauranger.

- Vi har haft en diskussion med polisen och har stängt 22 restauranger i centrala Stockholm. Vi stängde fyra restauranger omedelbart och sedan har vi successivt utökat. De kommer att hållas stängda tills det att polisen säger att vi kan öppna, säger Henrik Freudenthal, tillförordnad presschef på McDonalds Sverige.

ANNONS

Även Pressbyråns och 7-eleven har stängt butiker på polisens inrådan och inte kommer att öppna förrän polisen ger klartecken.

- Alla våra butiker i tunnelbanelägen är stängda och alla de som ligger i det akuta området. De som ligger utanför det akuta området i gatulägen har öppet, säger Lars Eklund, säkerhetschef på Reitan conviniense som är Pressbyråns och 7-Elevens ägare.

TT

ANNONS