Fortsatt svagt neråt för Socialdemokraterna. Arkivbild.
Fortsatt svagt neråt för Socialdemokraterna. Arkivbild. Bild: Amir Nabizadeh/TT

Stabilt väljarstöd för partierna

ANNONS

Stödet för partierna bland väljarna är stabilt, visar september månads Svensk väljaropinion som Kantar Sifo gör för Ekots räkning, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Socialdemokraterna går fortsatt svagt nedåt, och ligger nu på 27,1 procent, en nedgång från 27,8 i augusti och 31,4 procent vid toppen i maj.

Förändringarna är små för övriga partier, där Centerns förändring är näst störst med en uppgång på en halv procentenhet till 8,1 procent.

I Svensk väljaropinion får Moderaterna 20,6 procent, Kristdemokraterna 6,2, Miljöpartiet 4, Vänsterpartiet 9 och Sverigedemokraterna 19,8. Liberalerna ser ut att ligga tydligt under spärren på 4 procent med cirka 3,5 procent.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS