Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 65-årsåldern vårdas för bukskador efter att ha skjutits av polis i Timrå. Arkivbild.

Stabilt tillstånd för polisskjuten

Den man som sköts i buken av polis i Timrå är fortfarande allvarligt skadad även om hans läge är stabilt. Mannen ska ha skjutits då han angrep en polispatrull.

Polisen i Västernorrland larmades strax före klockan 19 på torsdagskvällen om en aggressiv man i Timrå. I samband med ingripandet ska två poliser från Sundsvall ha blivit angripna och öppnat eld.

- Poliserna vårdade honom tills ambulansen kom, har Börje Öhman, kommunikationschef vid polisen, sagt till TT.

När den skjutne mannen, som är i 65-årsåldern, fördes till sjukhus var han vid medvetande.

- Det senaste vi har är att han har skottskadats i buken. Svårighetsgraden bedöms som allvarlig. Hans tillstånd är stabilt och han kommer under dagen att flyttas från intensiven till annan avdelning, säger Per Bergman, enhetschef vid akutmottagningen vid Sundsvalls sjukhus, till TT.

Poliserna oskadda

Polismännen kom inte till skada i samband med händelsen, men de är tagna ur tjänst.

Polisen vill inte uppge på vilket sätt poliserna blev angripna eller vad mannen var beväpnad med.

- Det pågår en förundersökning och det råder sekretess. Men han lär ha använt något tillhygge eller vapen. De klarar annars av att hantera angripare utan att behöva använda sina tjänstevapen, säger Börje Öhman.

Det är oklart hur många skott som avlossades och hur många skott som träffade mannen.

Misstänkt mordförsök

En förundersökning om tjänstefel är inledd avseende polismännen. Den skjutne mannen misstänks för försök till grov misshandel av poliserna. Inledningsvis misstänktes han för mordförsök.

- Utredningen rullar på. En brottsplatsundersökning och förhör med poliserna kommer att göras. Sedan får vi se vad åklagare beslutar. Beroende på om den skjutne mannen klarar sig så kommer man ta ställning till om han ska anhållas, säger Öhman.