Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind. Arkivbild.

Stålhammar varnas av MP-ledningen

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar anser sig utsatt för en kampanj av en tidigare partner och personer i partiet. Det borde vara en "nationell säkerhetsfråga", enligt henne. Uppgifterna saknar grund, anser MP:s ledning och konstaterar att talespersonens "beteende är olämpligt".

- De påståendena om partiföreträdare som Stålhammar framfört i sitt inlägg har vi självklart granskat, men vi har inte hittat någon som helst grund för dem, säger partisekreteraren Amanda Lind till TT.

Pernilla Stålhammar själv säger till TT att hon är förhindrad att prata om saken, men att den nationella säkerheten måste tas på allvar.

Amanda Lind vill varken kommentera personalärenden eller hur Stålhammars uttalande påverkar partiets förtroende för henne.

- Det är inte lämpligt att lägga ut den här typen av spekulationer på sociala medier och det har vi också framfört till henne.

Kommenterar inte

I ett inlägg på Facebook nyligen skriver Stålhammar om en tidigare partner och MP-tjänsteman. Hon hävdar att mannen hotat och trakasserat henne och att han och hans allierade på höga positioner nu motarbetar henne i provvalet till riksdagslistan. Hon hävdar också att de har kontakter med en utländsk nation.

Miljöpartiet avfärdar att ledande partiföreträdare skulle ha kopplingar till Ryssland. När det gäller påståendena om den enskilde tjänstemannens Rysslandskopplingar vill man varken bekräfta eller dementera, utan hänvisar till att partiet aldrig kommenterar personalärenden.

Ovilliga att berätta

Den tidigare partnern fick 2015 sluta på MP:s riksdagskansli, anklagad för att vara en säkerhetsrisk. Då hade förhållandet redan tagit slut, enligt Aftonbladet. Tidningen gjorde i höstas ett försök att ta reda på om anklagelserna mot honom om otillbörliga ryska kontakter stämde men kunde inte belägga uppgifterna om att han skulle vara ett säkerhetshot.

Miljöpartiets ledning var mycket ovillig att berätta om vad som låg bakom. Mannen beskrev sig som oskyldigt anklagad och att det hela var en förevändning för partiledningen att få bort honom.