På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid. Arkivbild.
På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Större skyddsjaktsområde efter vargangrepp

ANNONS

Jakten på vargen som attackerat får i norra Skåne trappas upp. Länsstyrelsen ger nu grönt ljus för att utöka skyddsjaktsområdet i Skåne, sedan ytterligare ett vargangrepp mot får inträffat.

På tisdagskvällen konstaterades att ett får i en hage utanför Näsum dödats av en varg. Det är femte gången i Skåne på kort tid, och fårägare uppmanas att hålla ett extra öga på sina får och se över stängslen.

Nu utvidgas skyddsjaktområdet söderut och österut mot gränsen till Blekinge.

"Det finns en uppenbar risk för ytterligare angrepp. Därför fattar vi idag beslutet att utöka skyddsjaktområdet. Vår bedömning är att det är en och samma individ som utfört de alla fem angreppen i Skåne", säger David Börjesson, vilthandläggare på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressutskick.

ANNONS

Sedan tidigare har länsstyrelsen gett klartecken till skyddsjakt på varg i Osbytrakten, men hittills har ingen varg skjutits där.

De senaste två angreppen mot får har skett i närheten av Kristianstad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS