Stärkta misstankar mot dottern och sambon

Misstankarna mot de misstänkta för det så kallade sommarstugemordet fortsätter att stärkas, enligt Expressen. Nu har offrens dotter och hennes sambo begärts omhäktade.

ANNONS
|

Det har snart gått tre månader sedan polisen larmades till en sommarstuga i Arboga.

När polisen kom till sommarstugan hittade de den skadade kvinnan och hennes make död - mördad.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

LÄS MER: Misstänkta dottern om relationen till sina föräldrar

Fortsatt häktade

Efter en tids utredning riktades misstankarna mot parets dotter, en kvinna i 40-årsåldern. Hon och hennes sambo sitter nu häktade misstänka för mord och mordförsök.

I den första häktningsframställan som lämnades in skrev åklagaren att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd". Men åklagaren skrev samtidigt att dottern och sambon utfört handlingarna "tillsammans och i samförstånd".

ANNONS

Nu har en begäran om åtalsförlängning lämnats in till Västmanlands tingsrätt. Åklagaren begär ytterligare fyra veckor på sig.

LÄS MER: Teorin: Spår knyter sambon till offret

LÄS MER: Beslutet: Makens grav öppnas

Stärkta misstankar

Efter den senaste omhäktningen skrev Expressen om att polisen hittat spår som knyter sambon till ett av offren.

Enligt åklagaren ska misstankarna mot paret nu ha stärkts ytterligare.

– Jag kan väl säga, utifrån alla utredningsåtgärder som har skett så har det inte försvagats. Jag menar nog att det har stärkts något, beträffande båda. Det är rätt många utredningsåtgärder och de har syfte att kontrollera olika saker. Det har också hållits många förhör med de häktade. Polisen jobbar på bra här, säger Johan Fahlander till Expressen.

Paret har tidigare nekat till brottsmisstankarna. I och med yppandeförbudet är det oklart hur de ställer sig till det nu.

ANNONS