Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En 39-årig man döms efter att bland annat ha förvarat fyra kilo sprängmedel i en lägenhet. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT
En 39-årig man döms efter att bland annat ha förvarat fyra kilo sprängmedel i en lägenhet. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Sprängmedel i lägenhet gav långt straff

Vid ett tillslag mot en lägenhet i Östersund i augusti hittade polisen bland annat vapen, ammunition, narkotika och fyra kilo sprängmedel. Nu har en 39-årig man dömts till tre år och sex månaders fängelse för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och en rad andra åtalspunkter, skriver lokala medier.

Mannen har i förhör påstått att han hittat en väska med sprängmedlet i skogen och inte visste vad den innehöll, men det trodde inte tingsrätten i Östersund på.

I lägenheten hittades också 400 000 kronor i kontanter som 39-åringen påstod sig ha vunnit men även här var rätten kallsinnig och dömde mannen för penningtvättsbrott.

– Just pengar är en drivkraft i kriminalitet så det är jättebra att vi har lyckats komma åt pengarna och att tingsrätten har förverkat dom, säger kammaråklagare Frida Molander till SVT Jämtland.

En medåtalad 31-årig man frikändes av tingsrätten.