Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En man i Lund döms till fängelse för att ha pressat sexchattande män på pengar i ett upplägg där han spelat en 14-årig flicka. Arkivbild.
En man i Lund döms till fängelse för att ha pressat sexchattande män på pengar i ett upplägg där han spelat en 14-årig flicka. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Spelade flicka – pressade män på jättebelopp

En man i Lund döms till fängelse för att ha pressat sexchattande män på pengar i ett upplägg där han spelat en 14-årig flicka – och hennes arga föräldrar, rapporterar Sydsvenskan.

I rollen som 14-åriga "Hanna" hade mannen kontakt med minst fem män på nätforum, i samtal som fick sexuell karaktär. Då bytte mannen roll, blev en av den påhittade flickans föräldrar och krävde pengar för att inte polisanmäla männen.

Den åtalade är i själva verket en arbetslös flerbarnspappa i 35-årsåldern som i förhör har sagt sig försöka finansiera sitt spelmissbruk, skriver tidningen. En av männen som pressades på pengar gick till polisen, som sedan fann fler brottsoffer. En av dem hade betalat in totalt 139 000 kronor till den åtalade.

Brotten erkändes och den åtalade har sagt att han kan ha lurat så många som sju personer på sammanlagt omkring en halv miljon kronor. Han döms till ett års fängelse och de utpressade männen får ekonomisk ersättning.