GB stoppar import och export från Ryssland.
GB stoppar import och export från Ryssland. Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Sorg för alla Twister-älskare – glassen borta från frysen

GB:s spiralformade isglass med smak av citron, jordgubbe och ananas är ett klassiskt inslag under varma sommardagar. Men nu finns inte glassen i frysen eftersom den tillverkas i Ryssland, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
|

Glassens försvinnande från frysboxen beror på att GB har stoppat all export och import till och från Ryssland, där Twister tillverkas.

Men det finns ett lugnande besked till alla Twister-älskare. Twister multipack samt Twister med smaken ”peak-a-blue” går fortfarande att köpa eftersom dessa tillverkas i Storbritannien och Portugal.

– Det är endast Twister spirello stycksak som är berörd. I dagsläget kan jag inte säga exakt när den går att återfinna på svenska marknaden, bara att vi arbetar med att hitta alternativa tillverkningsmöjligheter, säger Sandhya Forselius, kommunikationsansvarig på Unilever Nordic som äger GB Glace, till Aftonbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS