Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommestad vill leda S-kvinnorna

Förändringens vindar fortsätter att dra fram genom socialdemokratin. Lena Sommestad är kandidat till att ta över ledarposten i S-kvinnorna.

Samtidigt är det klart att Sven-Erik Österberg får två nya poster.

I augusti väljer Socialdemokratiska kvinnoförbundet sin ordförande vid förbundsmötet. Nu lanseras tidigare miljöminister Lena Sommestad som utmanare. Tidigare statsrådet Margareta Winberg skriver på sin Facebook-sida att Sommestad är kandidat och kallar henne "ett spännande namn". Själv är Sommestad fåordig.

-Det är roligt att Margareta är positiv och ser mig som en kandidat och det är något som jag kan tänka mig också. Men jag får avvakta lite med det här, det är ett tag kvar tills nomineringen ska in, säger hon till TT.

Nuvarande förbundsordförande Nalin Pekgul har suttit på posten i åtta år. Det är osäkert om hon kommer att ställa upp till omval i augusti.

-Hon har inte bestämt sig för om hon ställer upp eftersom hon måste diskutera den frågan med sin familj, säger Pekguls pressekreterare Maria Hassan.

Andra S-förändringar är att Sven-Erik Österberg får två nya poster efter att ha tvingats sluta som gruppledare för Socialdemokraterna. Han blir vice ordförande i Riksbanksfullmäktige och ledamot i konstitutionsutskott (KU), erfar TT.