Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommarvädret fortsätter även denna lönehelg. Arkivbild.

Sol- och lönehelg väntar många

Fortsatt sommarvärme, strålande sol på många håll i landet och dessutom lönehelg för många, som nu kan njuta lite extra de närmsta dagarna.

Ren högsommarvärme väntar på flera håll i landet med temperaturer mellan 20 och 25 grader som på sina håll kan klättra ännu högre. Det lär fylla landets alla uteserveringar till brädden och det ser ut att hålla i sig även efter helgen.

- Det blir sommarvarmt i stort sett hela Svea- och Götaland och även i södra Norrland kommer vi ha sommartemperaturer, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI.

Det enda undantagen är norra Lapplandsfjällen där det kan komma en del regnskurar och även delar av södra Götaland där det lokalt kan komma skurar med inslag av åska under lördagseftermiddagen och natten till söndag.

- Eftersom det är skurar det handlar om blir det ganska lokalt men eftersom det också kan vara åska i det här så kan det på sina ställen bli ganska kraftigt regn, säger Linus Dock.

Men i övrigt blir det sol. Och än så länge verkar det inte vara på väg att bli något annat.

- Man tycker kanske att det skulle komma regn snart men vädret har ju inget minne utan det är vad det är. Men vi kan ju se att senast det regnade på flera platser i Sverige var 11 maj och innan dess var det 3 maj. Så det är väldigt torrt och det är nog många som längtar efter regn.