Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Sofia väcktes i sovrummet - av främmande tafsare

Medan hennes sambo Patrik, 28, tittade på tv smög sig en främmande man in i småbarnsfamiljens bostad. En stund senare vaknade Sofia Emilsson, 21, och hennes 1,5 år gamla son Ludwig av att en främling smekte Sofia över rumpan. – När jag insåg att det inte var min sambo kom paniken, säger Sofia Emilsson.

Skräckupplevelsen inträffade vid 02.30-tiden under natten till söndagen i det lilla samhället Torsby i Värmland.

Sofia Emilsson låg då och sov på övervåningen av parets villa medan hennes sambo Patrik Pantzar låg och slumrade framför tv:n på undervåningen. 

– Jag hörde något ljud från övervåningen. Det lät som något tassande så jag gick upp och tittade till Sofia och Ludwig men märkte inget konstigt. Jag tänkte att det var vinden som hade fått det att knaka till i huset, säger Patrik Pantzar.

LÄS OCKSÅ: Sov med sin bebis - främmande man började tafsa

En stund senare hörde han Sofia skrika i panik. 

"Hoppade ut genom fönstret"

På övervåningen hade den 21-åriga småbarnsmamma då vaknat av att en vilt främmande man smekt henne över höften och rumpan, vilket även nwt.se berättat om. 

– Jag vände mig om och det var först som att jag drömde. När jag insåg att det inte var Patrik utan en helt främmande man kom paniken. Han satte först fingret över munnen som att jag skulle hålla tyst, men jag skrek allt jag kunde efter min sambo och då sprang mannen och hoppade ut genom ett fönster. Det är säkert 3,5 meter ner till asfalten och sedan försvann han, säger Sofia. 

Hennes sambo berättar att mannen måste ha gömt sig under parets säng då Patrik tittade till sin familj. 

– Det finns ingen annanstans att gömma sig på i sovrummet. Jag plockade upp en mobilladdare från golvet precis bredvid sängen. Han måste bara ha varit några decimeter från mig, säger Patrik Pantzar. 

Vågar inte sova hemma

Sofia berättar att familjen har chockats svårt av händelsen. De närmaste veckorna kommer Sofia och sonen Ludwig att bo hemma hos hennes föräldrar. 

– Det värsta är att vi inte kan känna oss trygga i vårt eget hem. En annan sak som är väldigt obehaglig är att vi under dagen har märkt att någon har placerat om våra utemöbler så att det går att stå på dem och titta in i vårt badrum, säger Sofia Emilsson. 

Patrik Pantzar berättar att han är tacksam över att han var hemma. 

– Jag jobbar i Norge och är hemma på helgerna. Just den här kvällen hade jag lämnat dörren öppen för att en kompis som var på en fest hade frågat om han kunde sova över hos oss. Sådant här händer inte så ofta i Torsby och man tror ju absolut inte att det ska hända när man är hemma och är vaken. Nu känns det inte alls bra och det är skönt att Sofia och Ludwig kan bo hos hennes föräldrar, säger han. 

För Sofia och Patrik är det viktigt att polisen får tag på mannen som tog sig in deras hem. 

– Det känns ju väldigt obehagligt och jag vet inte om jag kan känna mig säker om polisen inte får tag på honom. Ludwig har ändå tagit det bra, han skrek ju och blev ledsen när jag skrek till, men nu är han ändå trygg, säger Sofia Emilsson. 

Utreds av polisen

Hennes sambo Patrik berättar att polisen under dagen har varit och förhört familjen. 

– Imorgon ska det också komma hit kriminaltekniker för att säkra spår. Polisen var också här med en hundpatrull men jag tror det blåste för mycket för att de skulle kunna få upp ett spår. 

Patrik berättar att Sofia har uppgett att mannen var ung och klädd i en kortärmad fotbollströja. 

– Det är också väldigt konstigt, det var ju inte direkt varmt ute. Det jag tycker är extra obehagligt är att det inte saknas något hos oss. Det låg iphones, ipads och dyra klockor framme, men inget är borta. Det verkar som att det är Sofia han har varit ute efter, säger Patrik. 

Säkrat handavtryck

Polisen bekräftar att man har varit vid familjens hem och skrivit anmälningar gällande ofredande, skadegörelse och hemfridsbrott. Polisen har också säkrat ett handavtryck på fönstret som den misstänkte mannen öppnande innan han hoppade ut. 

– Det var en kvinna i 20-årsåldern som låg på övervåningen i huset och sov med sin 18-månaders bebis. Sambon var på nedervåningen. Helt plötsligt känner den här kvinnan att någon tar henne på höften och hon tror självklart att det är sambon. Men när hon tittar upp så ser hon att det står en främmande man där, så hon blir rädd och skriker, berättade Johanna Sachs, förundersökningsledare på krimjouren i Värmland tidigare under söndagen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.