Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Ludvika under första maj.

Snopprotest mot NMR sprids på nätet

När Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) demonstrerade i Ludvika på första maj kunde Hans Laurin inte stå stillatigande. Klippet där han driver med rörelsen har nu spridits i sociala medier.

Hans Laurin har tidigare bott i Ludvika och när han hörde att NMR fått tillstånd att demonstrera i staden tvekade han inte att återvända hem. Hans tanke var inte att agera våldsamt utan bara att vara i vägen för dem, berättar han. När NMR skanderade sina slagord sade han åt dem att "hålla käften", och påminde om alla människors lika värde. NMR-sympatisörer svarede med att fotografera och filma honom.

I ett filmklipp som fått stor spridning hörs Laurin också svara på NMR:s slagord "Nordisk revolution – utan pardon" med orden: "...och små snoppar!".

- Att jag sa som jag sa, det kom helt spontant. Det var kanske löjligt och pubertalt men det var för att förlöjliga dem. Jag tror att det är bättre att bemöta dem med humor och ironi än med hat, säger Hans Laurin.

Hans Laurin har nu hyllats för att han vågade stå upp mot nazisterna, både av privatpersoner och av ett par organisationer i Dalarna.

- Rent ut sagt, vafan, ska alla gå runt och vara rädda? Vi vet att det här är nazister, de har mördat och misshandlat, det är en våldsam organisation. Men är man inte mot dem så är man med dem.