En glass på en pinne vilken som helst eller en … Döm själv.
En glass på en pinne vilken som helst eller en … Döm själv.

Snoppglass gav skrattfest

ANNONS
|

Våren är snart här och frysboxar landet runt har just fyllts till brädden med glass. Stora och små glassar, glassar i strut och på pinne, gamla favoriter och lockande nyheter.

Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

På internet skrattas det just nu högt åt en av årets sprillans nya glassar, X-pop. Enligt tillverkaren GB är det en "Lekfull glass med is med spännande smakkombinationer", bland annat cola, jordgubb och citron-lime med ett överdrag som "poppar i munnen".

Nu är det inte smakerna det skrattas åt, utan det lätt ekivoka utseendet. Här är några exempel från kommentarsfälten: "Så ser den ut. Fin barnglass", "Jag vägrar äta något med det utseendet!!" och "Haha ha så vansinnigt roligt!"

ANNONS

Varför då, undrar kanske vän av ordning? Jo, för att glassen enligt många "Ser ut som en penis".

Martin Sandén är marknadschef på GB/Unilever och delar inte riktigt den bilden.

- Jag ser det som en av våra tio glassnyheter, det är en glass på en pinne som vilken annan glass som helst.

X-pop finns även på de andra marknader där Unilever finns och några reaktioner har inte kommit från internationellt håll, säger han.

Han tror inte heller att uppståndelsen har någon större betydelse för försäljningen. Det är bara en i raden av tyckande och testande när nya glassorter presenteras.

- De första indikationerna från dem som faktiskt testat den visar att folk tycker om den, så den kommer att finnas i vårt sortiment. Många glassar är ju på en pinne och Piggelin är en av de populäraste och vi ville följa upp med en modern tappning av den, helt enkelt.

Vilken är din egen favorit?

- Min absoluta favorit är GB sandwich, en klassiker.

ANNONS