Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miljöpartiets avgående partisekreterare Anders Wallner. Arkivbild.

Snack och rykten enligt Fridolin

Miljöpartiets avgående partisekreterare Anders Wallner har fortsatt förtroende för språkrören, säger han i Ekots lördagsintervju. Och partiet avfärdar uppgifterna om krav på att avsätta språkrören.

- Det kommer att vara mycket snack och mycket rykten. Så är det i en sådan här process. Samtidigt är det något jag verkligen tycker om med Miljöpartiet i den här processen. Det är ganska litet av det, säger språkröret Gustav Fridolin i "Nyhetsmorgon" i TV4 dagen efter att SVT rapporterade om att valberedningen vill peta både honom och språkskollegan Åsa Romson.

Uppgifterna avfärdades som rena spekulationer av MP:s kommunikationschef Agnetha Boström.

Fridolin säger att de personer som har de bästa förutsättningar ska leda partiet men att han väldigt gärna fortsätter ihop med Romson.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Vill peta MP-språkrören


Fridolin beskriver hela processen som ett "elddop" som är nödvändigt för att MP ska få den nystart Åsa Romson och han önskat efter flera omstridda händelser den senaste tiden, inklusive bostadsminister Mehmet Kaplans avgång.

MP håller kongress i Karlstad den 13–15 maj.

Den avgående partisekreteraren Anders Wallner uppger att han inte vet om det kommer förslag om byte av språkrör och att valberedningens förslag snart landar.

– Det kommer att komma före kongressen, säger han i Ekots lördagsintervju.

LÄS OCKSÅ: MP rasar – minst i riksdagen


Han upprepar sitt stöd till båda språkrören, och säger sig tro att även Romson kan vända sina usla förtroendesiffror.

– Jag tror att Åsa har väldigt mycket kvar att ge i svensk politik.

I den senaste Sifoundersökningen syns inte mycket av den nystart MP säger sig behöva: 4,3 procent och just över riksdagsspärren.

Wallner tror att den pågående debatten om värderingar och omdöme hos partiföreträdare spelat in för raset, men också för tvärsäkra budskap i ett par politiska frågor inför valet 2014.

– Jag tror att vi skulle ha haft en något mer ödmjuk ton.