Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På många vägar i södra Sverige är det moddigt på vägarna. Arkivbild

Snömodd och vind på sportlovet

Årets sportlovsveckor är här och börjar med ett snötäckt land. Just nu är det moddigt på många vägar och snart väntas ostadigt väder i hela landet.

På vägarna i södra Sverige är det en del snömodd längs kusterna och isigt inåt landet. Men i norra Svealand och Norrland så är det ganska bra vinterväglag berättar Bengt Olsson som är presschef på Trafikverket.

- De senaste dygnen har det skett en del singelolyckor tidigt på morgnarna när nattfrysningar har varit, men det är inte på något särskilt ställe utan det är jämnt fördelat över större delen av Mellansverige, säger han till TT.

Längs Norrlandskusten har SMHI utfärdat en klass 1 varning på grund av snöfall under tisdagen men i övriga Sverige är vädret lugnt.

Temperaturerna som dagtid ligger runt, eller strax över, noll grader i söder och i allmänhet mellan fem och tio minusgrader i norr verkar hålla i sig den kommande veckan.

- Vinden kommer börja tillta på onsdag kväll och sedan på torsdag har vi ett nederbördsområde som närmar sig västerifrån, säger Therese Gadd, meteorolog på SMHI till TT.

För den som befinner sig i fjällen kan det vara en god idé att hålla koll på lavinprognoserna i veckan.