Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Snöfall i Göteborg - så blir vädret

Vintern väntas slå till ordentligt i dagarna. Kylan förväntas föra med sig vackert väder med mycket sol.

Det snöar i Göteborg men dessvärre handlar det om blötsnö. Under helgen får man plocka fram paraplyet. Alternativt bänka sig i tv-soffan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Lördag morgon kommer det dra in ett nederbördsområde söderifrån med regn som övergår i snö och blötsnö under dagen. Det är inga större mängder. Däremot kan det bli blaskigt, menar Molarin.

Blasket drar sedan bort under lördagen. På söndagen är det fortsatt mycket moln och uppehåll med milt väder och några enstaka plusgrader. Sedan smyger sig kylan på.
 

"Sen pumpar den kalla luften på"

I början av nästa vecka börjar det dra in kallare luft från Ryssland. Till en början blir det mycket molnigt väder med någon snöflinga som faller.

– Sen pumpar den kalla luften på österifrån. Det blir inte avsevärt kallt till en början eftersom molnen ligger kvar. Senare under veckan, framåt onsdag, torsdag så drar molnen bort och då blir det klart väder i flera dagar. Då får vi ner den kalla luften och det blir minusgrader under hela dygnet, förklarar Forecas meteorolog.

Hur kallt kan det bli?

– Temperaturerna går ner mot 7-10 minusgrader om nätterna och morgnarna.

Den ryska kylan förväntas stanna åtminstone till nästa helg. Därefter kan det återigen bli lite mildare luft.

Kallast blir det i Norrland. När molntäcket spricker upp kan det bli hela 15-20 minusgrader. Allra kallast blir det lokalt i fjällen med 25 minusgrader.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.