Snöfall i Göteborg - så blir vädret

Vintern väntas slå till ordentligt i dagarna. Kylan förväntas föra med sig vackert väder med mycket sol.

ANNONS
|

Det snöar i Göteborg men dessvärre handlar det om blötsnö.Under helgen får man plocka fram paraplyet. Alternativt bänka sig i tv-soffan.

– Lördag morgon kommer det dra in ett nederbördsområdesöderifrån med regn som övergår i snö och blötsnö under dagen. Det är inga större mängder. Däremot kan det bli blaskigt, menar Molarin.

Blasket drar sedan bort under lördagen. På söndagen är det fortsatt mycket moln och uppehåll med milt väder och någraenstaka plusgrader. Sedan smyger sig kylan på.

"Sen pumpar den kalla luften på"

I början av nästa veckabörjar det dra in kallare luft från Ryssland. Till en början blir det mycket molnigt väder med någon snöflinga som faller.

ANNONS

– Sen pumpar den kalla luften på österifrån. Det blir inte avsevärt kallt till en början eftersom molnen ligger kvar. Senare under veckan, framåt onsdag, torsdag så drar molnen bort och då blir det klart väder i flera dagar. Då får vi ner den kalla luften och detblir minusgrader under hela dygnet, förklarar Forecas meteorolog.

Hur kallt kan det bli?

– Temperaturerna går ner mot 7-10 minusgrader om nätterna och morgnarna.

Den ryska kylanförväntas stanna åtminstone till nästa helg. Därefter kan det återigen bli lite mildare luft.

Kallast blir det i Norrland. När molntäcket spricker upp kan det bli hela 15-20 minusgrader. Allra kallast blir det lokalt i fjällenmed 25 minusgrader.

ANNONS