Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SMHI varnar för ishalka i norr när mildare nederbördsområden kommer in. Arkivbild.

SMHI varnar för ishalka i norr

Det har redan snöat en del i norr, och med ett mildare nederbördsområde som kommer in söderifrån är risken stor för ishalka.

Kommande dagar väntas fortsatt höstrusk – från söder till norr – med nederbörd i form av snö, regn och underkylt regn.

Torsdag ser ut att bli en mellandag med lite torrare väderläge, men sedan kommer nya nederbördsområden som letar sig in. Och det handlar mest om regn, förutom nordligaste Norrland, där det fortsätter att snöa.

Efter den ovanligt varma och utdragna sommaren har nu vintern kopplat grepp om stora delar av landet. På vissa håll till och med något tidigare än normalt.

- Meteorologisk vinter har ju anlänt till norra Norrland, ner över södra Norrland, norra Dalarna och även vid gränsen mot Värmland, säger Lovisa Andersson.

Och just vad gäller Dalarna och Värmland så är det meteorologisk vinter aningens tidigare än normalt. Meteorologisk vinter innebär fem dygn i rad med dygnsmedeltemperaturer under noll grader varje enskilt dygn.

- Vintern brukar ju så här i slutet av oktober ha letat sig ner i det här området. Det är vid gränsen i Dalarna-Värmland som den är lite tidig. Normalt kommer den hit snarare i början av november, men det kan också vara en normal variation, säger Lovisa Andersson.