Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Slogs ner av 15 killar – för en mobil

Två personer blev på måndagskvällen brottsoffer på samma gata i Upplands Väsby. En person blev rånad, slagen och sparkad av 15-20 personer, och i samband med att polisen letade efter gärningsmännen hittade de en brutalt misshandlad man som kan ha blivit offer för samma gäng.

Larmet kom vid 22-tiden på måndagskvällen. Där hade en förbipasserande sett en person bli slagen och sparkad så att denne föll till marken. Gärningsmännen ska ha varit en grupp ungdomar.

Innan polisen tog sig till platsen sprang de iväg i olika riktningar. De ska ha varit 15-20 till antalet. Alla uppgavs ha varit mer eller mindre inblandade i misshandeln.

Polisen skriver på sin hemsida att de tros ha varit kvar i området efter att ha lämnat platsen.

"Mycket blodig i ansiktet"

Offret var kvar på platsen och beskrevs som "mycket blodig i ansiktet". En ambulans tillkallades, och det är oklart om offret behövt sjukhusvård eller om det räckt med hjälpen han fick av ambulanspersonalen. 

Polisen har hört offret och den som larmade förhördes om det inträffade. De har också upprättat en anmälan om misshandel och rån.

Kan varit samma gärningsmän

När polisens patruller sökte i området efter de misstänkta i området kom de i kontakt med ännu en person som kan ha blivit offer för gärningsmännen: en man som utsatts för grov misshandel på samma gata. Okända gärningsmän, fyra-fem stycken, ska ha slagit ner honom, och sparkade och slagit honom när han låg ner, skriver polisen på sin hemsida. 

Brottsoffret fördes till sjukhus med ambulans, och polisen kunde på tisdagsmorgonen inte säga om det varit samma gärningmän vid både rånet och den grova misshandeln. Det kommer dock utredningspersonalen att titta närmare på.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.