Slogs ner av 15 killar – för en mobil

Två personer blev på måndagskvällen brottsoffer på samma gata i Upplands Väsby. En person blev rånad, slagen och sparkad av 15-20 personer, och i samband med att polisen letade efter gärningsmännen hittade de en brutalt misshandlad man som kan ha blivit offer för samma gäng.

ANNONS
|

Larmet kom vid 22-tiden på måndagskvällen. Där hadeen förbipasserande sett en person bli slagen och sparkad så att denne föll till marken. Gärningsmännen ska ha variten grupp ungdomar.

Innan polisen tog sig till platsen sprang de iväg i olika riktningar. De ska ha varit 15-20 till antalet. Alla uppgavs ha varit mer eller mindre inblandade i misshandeln.

Polisen skriver på sin hemsida att de tros ha varit kvar i området efter att ha lämnat platsen.

"Mycket blodig i ansiktet"

Offret var kvar på platsen och beskrevs som "mycket blodig i ansiktet".En ambulans tillkallades, och det är oklart om offret behövt sjukhusvård eller om det räckt med hjälpen han fick av ambulanspersonalen.

ANNONS

Polisen har hört offret och den som larmade förhördes om det inträffade. De har ocksåupprättaten anmälan om misshandel och rån.

Kan varit samma gärningsmän

När polisens patrullersökte i området efter de misstänkta i området kom de i kontakt med ännu en person som kan ha blivit offer för gärningsmännen:en man somutsattsför grov misshandel på samma gata. Okända gärningsmän, fyra-fem stycken,ska ha slagit ner honom, ochsparkade och slagithonom när han låg ner, skriver polisen på sin hemsida.

Brottsoffret fördes till sjukhus med ambulans, och polisen kunde på tisdagsmorgoneninte säga om det varit sammagärningmän vid både rånet och den grova misshandeln. Det kommer dockutredningspersonalen att titta närmare på.

ANNONS