Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mannen och kvinnan misstänks genomgående ha riktat in sig på äldre personer födda på 1930- och 1940-talen när de stulit ur fickor och kundvagnar under hösten. Arkivbild.

Slog till mot 20 äldre – nu åkte paret fast

Minst 20 gånger har ett par fastnat på övervakningsfilm då de stulit plånböcker ur fickor och handväskor i kundvagnar. Offren har genomgående varit äldre personer i södra och västra Sverige.

Paret greps i tisdags i en livsmedelshall i Helsingborg, skriver polisen i ett pressmeddelande. Några väktare kände igen dem eftersom de varit där tidigare och de misstänks ha stulit från kunder då.

Kvinnan är i 50-årsåldern och mannen i 30-årsåldern. Enligt polisen är de "högintressanta" i ett 40-tal ärenden i Sverige och kan även ha varit brottsaktiva i andra delar av norra Europa. Därför kontaktas även utländsk polis i ärendet.

Polisen i nordvästra Skåne har haft stor nytta av sina västsvenska kollegors systematiska arbete inom den så kallade Circa-gruppen, som fokuserar på bostadsinbrott och åldringsbrott.

"Med så många ärenden fanns det en risk för rörighet, men här har nästan informationen serverats på ett fat i utredningen", skriver polisen.