Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Eu-migrant.

Slängde EU-migranters tillhörigheter

EU-migranterna förvarade sina tillhörigheter i skåp i en Ica-butik i Malmö. Men i söndags eftermiddag hade personalen tagit bort skåpen och slängt dem i en container.

Sydsvenskan skriver att situationen blev kaotisk när åtta EU-migranter upptäckte att deras ägodelar; kläder, medicin, kläder, pass och filtar var borta.

Polis fick kallas till platsen och Ica-butikens ägare menar att det i flera år har varit problem med att personer använder skåpen som långtidsförvaring.

I helgen fick han ett samtal från sin personal som berättade att de tagit bort förvaringsskåpen på grund av sanitetsproblem.

– Då var det endast fyra av cirka 24 skåp som var lediga och flera av dem hade matrester inuti. Vi har försökt hitta lösningar under en längre tid och har nu gett upp, säger ägaren Peter Åkesson till Sydsvenskan och menar att det inte gick att plocka ut migranternas saker och vänta tills de kunde hämta dem.

Lina Andersson ingår i ett nätverk som hjälper EU-migranter. Hon känner många av dem som förlorade sina tillhörigheter.

– De är hemlösa och har ingenstans att förvara de absolut viktigaste sakerna. Speciellt när det regnar. Hur svårt kan det vara för butiken att gå ut med information på olika språk så att migranterna vet att det finns en risk att de blir av med allt, säger Lina Andersson till Sydsvenskan.

Hon hjälpte EU-migranterna att skriva ner det som hade försvunnit och göra en polisanmälan mot butiken.

Någon förundersökning om brott kommer inte att inledas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.