Mannen säger att han ovetande fått i sig ett narkotikaklassat preparat när han bjudits på te – och frias av tingsrätten. Arkivbild.
Mannen säger att han ovetande fått i sig ett narkotikaklassat preparat när han bjudits på te – och frias av tingsrätten. Arkivbild. Bild: Alexander Larsson Vierth/TT

Skyllde på spetsat te – frias från knarkbrott

ANNONS

En 21-årig man hade narkotikaklassat läkemedel i kroppen när han kontrollerades av polis i Linköping i november i fjol. Men han frias av tingsrätten eftersom han förklarat att han fått i sig preparatet i te som en kvinna bjudit honom på, rapporterar Corren.

Mannen åtalades för ringa narkotikabrott. Han nekade till brottet och sade sig ha legat i en konflikt med en kvinna som den aktuella novemberdagen bjudit honom på te.

Han märkte inte att drycken smakade konstigt men helt plötsligt "slog det till". Han hävdar att kvinnan måste ha spetsat teet utan hans vetskap.

Linköpings tingsrätt anser att berättelsen "väcker vissa frågetecken". Samtidigt anser en enig domstol att 21-åringens förklaring är "så pass plausibel att den inte kan lämnas utan avseende".

ANNONS

I avsaknad av annan bevisning anser rätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att 21-åringen uppsåtligen använt preparatet, och han frikänns därför.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS