Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Intresset har varit minst sagt stort när den skottsäkra Volvon, som tidigare ägts av Preemraffs ägare Mohammed al Amoudi, erbjöds till försäljning.

Skottsäker miljardärsbil såld

Efter stort intresse och många spekulanter har en 2,3 ton tung skottsäker Volvo S80 sålts i småländska Vaggeryd

Över 300 intresserade hörde av sig när en skottsäker Volvo S 80 från 2002 med all tänkbar säkerhetsutrustning skulle säljas. Bilen som nu sålts har tidigare ägts av Premraffs ägare Mohammed al Amoudi.

– Jag kan konstatera att intresset för bilen varit mycket stort, säger Morgan Johansson på Jojjas Bil i Värnamo. Över 300 personer har varit i kontakt med mig under den tid vi ägt bilen och jag har fått ytterligare 300 förfrågningar via e-post. Bilen är såld men jag vill inte säga vem som köpt bilen och hur mycket bilen sålts för.

Volvon ägdes av Mohammed al Amoudis bolag Corral Petroleum fram tills 2011 och såldes sedan till Securitas som behövde ett skottsäkert fordon till en person med stort behov av skydd. Sedan erbjöds bilen ut till försäljning på KVD Kvarndammen. Jojjes bil kom över det exklusiva fordonet via budgivning.

Amoudis skottsäkra Volvo tillverkades 2002 och väger inte mindre än 2, 3 ton. Det är 700 kilo mer än vad en serietillverkad bil av samma modell gör. Bilglaset är 25 millimeter tjockt och det finns ett inbyggt överfallslarm och punkteringssäkra däck för att skydda de som åker med fordonet.

Det finns också en hel del lyx inne i bilen, bland annat en inbyggd kylbox i baksätet och ett kassaskåp. Bilen hade endast gått 5600 mil vid försäljningen och är i mycket bra skick.

– Motorn är på 272 hästkrafter och sex cylindrar och det är bra drag när man trycker på gasen, berättar Morgan Johansson. Det känns också att bilen är tung när man kör iväg. Har till och med haft vissa funderingar på att behålla bilen själv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.