Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skottlossning mot lägenhet i Malmö

Polisen larmades om att någon skjutit mot en lägenhet i stadsdelen Rosengård under lördagseftermiddagen. Ett skott nådde ända in i lägenheten där flera personer befann sig.

Det var klockan 16:55 på lördagseftermiddagen som polisen larmades om en misstänkt skottlossning på Rosengård. Skotten hördes i närheten av ett grönområde vid Ramels väg.

– Det var boende i området som larmade oss. Ingen ska ha kommit till skada så vitt vi vet så här långt, säger Calle Persson, presstalesman på polisen region syd, till GP.

Vet man vad det är för typ av vapen som använts?

– Nej, vi har inte kommit upp i lägenheten för att se hur stora hålen är i fönstren eller om de faktiskt gått igenom fönstren och in i lägenheten, svarar Persson.

 

Skott gick in i lägenhet

Polis arbetade på platsen med att prata med vittnen och lokalisera varifrån skotten kunde ha avlossats. Strax efter klockan 19 på lördagskvällen hade polisen lyckats säkra en del bevis.

 

Det har förmodligen avlossats flera skott varav ett skott har träffat fönstret och gått in i lägenheten, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen region Syd.

 

Enligt de uppgifter polisen lyckats få fram ska fyra personer ha befunnit sig i bostaden när den besköts. Ingen av dessa uppges ha skadats.

 

Skottlossningen rubriceras som mordförsök. Ingen misstänkt har gripits.

 

 

 

Texten uppdateras

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.