Skottlossning i Houston - flera skadade

Nio personer skadades när en man öppnade eld vid ett köpcenter i Houston i delstaten Texas i USA. Gärningsmannen, som av polisen beskrevs som en advokat som hade problem med sin firma, sköts till döds av polisen efter en skottväxling. Det ska inte finnas fler gärningsmän.

ANNONS
|

Det var under måndagsmorgonen som nio personer skades när en man började skjuta i närheten av ett köpcenter i Houston i USA under måndagmorgonen.

I samband med skjutningen hittades ett misstänkt fordon i närheten.Polisens bombexperter har genomsökt fordonet, som är gärningsmannens bil, och hittat en stor mängd vapen.

Gärningsmannen var beväpnad med både pistol och hagelgevär och sköt ursinningslöst mot bilförare under morgontrafiken. Han ska ha avlossat mellan 20 till 30 skott innan han sköts till döds i en konfrontation med polis, uppger Reuters. Polisen hittade också stora mängder ammunition i mannens bil.

Sex till sjukhus

Samtliga skadade ska ha suttit i sina bilar då de träffats av skotten.Av de skadade har sex förts till sjukhus.

ANNONS

– För två av de skadade är tillståndet fortfarande kritiskt och för en tredje är läget stabilt. Men övriga tre som fördes till sjukhus har fått åka hem,sa Martha Montalvo, tillförordnad polischef i Houston, till NBC:s lokal-tvkanal i Houston.

Enligt Reuters ska gärningsmannen ha varit en advokat som legat i tvist med sin arbetsgivare. På en presskonferens berättade polisen att han verkar ha skjutit vilt omkring sig på första bästa förbipasserande.

Naziprylar i gärningsmannens bil

På presskonferensen, som sändes via Youtubeberättade polisen att mannenhade flera vapen och stora mängder ammunition i sin bil, samt föremål med nazi-anknytning.

- Gärningsmannen bar militärkläder av någon sort och vi hittade naziemblem bland hans tillhörigheter. Vad jag förstår ska liknande ha påträffats även i hans hem, sa Dwayne Ready, chef för mordroteln vid Houstonpolisen.

Händelsen i Houston kommer tre dagar efter en dödsskjutning i en galleria i Burlington i delstaten Washington där en 20-årig man mördade fem personer.

ANNONS