Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild: Johan Nilsson, TT

Skottlossning i Helsingborg - två skadade

Polisen larmades under söndagskvällen om en skottlossning i Helsingborg. Två skadade i 25-30-årsåldern har förts till sjukhus.

Klockan 22.02 ringer flera uppringare till polisen berättar om misstänkt skottlossning på Övre Nytorgsgatan i Helsingborg. Flera polispatruller skickas till platsen för kontroll.

– Vi hörde sex skott precis utanför fönstret, berättar en boende i området, till Helsingborgs Dagblad.

- När vi tittade ut hördes ytterligare två skott. Då sprang en person förbi som tydligt höll en pistol i handen. Han höll sig i sidan som om han var skadad och staplade fram. Han skrek "Hämta en pistol! Hämta en pistol!", säger vittnet till Helsindborgs Dagblad.

Polisen har spärrat av platsen och uppger att två personer i 25-30-årsåldern har avförts till sjukhus. 

-  Mycket är oklart än så länge, men  två män är skadade och förda till sjukhus. En av dem har eventuellt någon form av skärskador och kan vara knivskuren. När det gäller den andra avvaktar vi information från sjukhuset, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.


Enligt polisen handlar det om ett komplext händelseförlopp och det är inte säkert att det handlar om endast en brottsplats. Uppgifter pekar på fler inblandade än de två som förts till sjukhus för sina skador.

- Vi har påbörjat dörrknackning i området och skickat patruller till sjukhuset för att föra de två skadade männen, säger Calle Persson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.