Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skottdåd i Malmö granskas på nytt

Polisen går igenom mellan 20 och 40 fall av skottlossning i Malmö i jakten på fler dåd som kan knytas till den 38-årige misstänkte serieskytten.

38-åringen är häktad sedan november förra året på sannolika skäl misstänkt för tre mord och tio mordförsök i Malmö. Han är även delgiven misstanke om ytterligare fyra mordförsök.

Polisen ska gå igenom ytterligare 20 till 40 gamla utredningar. Tidskrävande arbete och åtal väntas tidigast i höst. Men förundersökningsledaren och chefsåklagare Solveig Wollstad utesluter ändå inte ett åtal före sommaren.

-Det beror helt på vad som händer. Det går inte att säga något bestämt, säger hon.

De anmälningar som tagits upp igen är från 2003 och 2008.

Det första fallet inträffade den 19 april 2003 då en 28-årig man blev skjuten i huvudet när han cyklade på Lönngatan. Han kände en brännande smärta i tinningen, föll av cykeln och kände att han blödde från huvudet.

Kulan gick genom skallbenet, men kunde senare opereras bort. 28-åringen klarade sig utan allvarliga skador.

Enligt polisen sköts han med ett mindre vapen, eventuellt en kaliber 22. Från början betraktades skjutningen som en uppgörelse. Polisen genomförde en teknisk utredning av brottsplatsen utan att göra några fynd.

I det andra fallet fick polisen den 18 november 2008 larm om skottlossning vid Sjöblads väg i Rosengård. En 17-årig pojke hade blivit skjuten i benet när han passerade en gångbro. 17-åringen fördes till sjukhus med ambulans men skadorna betecknas som lindriga.

38-åringen har ännu inte delgivits misstanke om de två skjutningarna.

-Om det finns relevans kommer han att delges misstanke för de brotten allteftersom. Men i dag kan jag inte säga att han kommer att delges misstanke för fler brott än dem han redan är misstänkt för, säger Solveig Wollstad.